Korsika, rajský ostrov – pobyt u može s výlety

Korsika, Napoleonův rodný ostrov, jehož subtropická příroda se honosí azurovým mořem, fantastickým pobřežím i štíty hor, romantickými kaskádami a zákoutími prastarých pinií a korkových dubů.

Korsika

V 1. termínu je program prodloužen o 2 dny – viz Výlety.

D12-16

Název                  Datum                Datum návratu                     Dospělý od

62-481                  02.06.16               13.06.16                               13 690,-

62-482                  01.07.16               10.07.16                               14 990,-

62-483                  19.08.16               28.08.16                               13 690,-

62-484                  02.09.16               11.09.16                               12 990,-

Základní cena zahrnuje: dopravu autobusem, trajekty, vstupní a výstupní poplatky, pobytová taxa, 7x/ v 1. termínu 9x ubytování v bungalovech, povlečení, vedoucí zájezdu

Základní cena nezahrnuje: komplexní pojištění, fakult. výlet lodí a veškeré vstupné, vratnou kauci za ubytování

Příplatky:
Česká večeře – 960 CZK/ v 1. termínu 1280 CZK na 3.-8./ 3.-10.den pobytu
Komplexní pojištění – příplatek 280/ v 1. termínu 336 Kč

Program:
1-2. den: odjezd z Prahy, další nástupní místa: Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady, Jihlava, Brno, Bratislava, možné svozy do Brna ze severní Moravy a do Pardubic z Litomyšli a Vysokého Mýta, přejezd.
3 den: příjezd do italského LIVORNA, trajekt dle jízdního řádu do BASTIE, v případě, že se jede nočním trajektem, je dále MURAT s kostelíkem St. Michel, starobylé město CORTE, citadela, hory na západním pobřeží, pokud se jede denním trajektem, následuje po vylodění rovnou přejezd přes hornaté vnitrozemí až do zátoky Valinco u PROPRIANA, ubytování.
4 den: odpočinek a koupání, vycházka do letoviska PROPRIANO, písečné pláže, moře s nádherně průzračnou vodou, skaliska, janovská věž.
5 den: pro zájemce celodenní výlet procházka mezi bizarními skalami Calanche (UNESCO), PORTO, město u překrásného zálivu, perla Korsiky, pro zájemce také koupání v moři anebo procházka soutěskou Spelunca, sestup z EVISY, možnost koupání v jezírku na potoce, odpoledne hlavní město ostrova AJACCIO, rodný dům Napoleona Bonaparte, muzeum.
6 den: dopoledne pobyt u moře, dále pro zájemce archeologický park Filitosa – prehistorické menhiry a zbytky sídel dávných praobyvatel Korsiky, večer návštěva „nejkorsičtějšího“ město SARTENE s úzkými křivolakými uličkami.
7 den: pro zájemce výlet do oblasti Bavella: turistika mezi skalními věžemi, horská stěna s oknem, variantně dvě trasy – náročnější a lehká, odpoledne pobyt u moře.
8 den: nejkrásnější korsické město BONIFACIO na bělostných útesech, indiv. projížďka lodí kolem útesů (14 EUR), možnost koupání nebo delší vycházka po útesech k majáku na pláži u ostrůvku St. Antoine.
9 den: koupání a pobyt u moře.
9-10. den: BASTIA, přístavní město, nákupy, odpolední trajekt do Itálie, návrat do ČR

CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a příp. změnám jízdího řádu u trajektů (v době uzávěrky katalogu nejsou jízdní řády pro rok 2016 známy). V 1. termínu je zájezd o 2 dny delší a bude obohacen o 2 fakultativní výlety – viz odstavec Výlety.

Doprava: klimatizovaným autobusem s DVD a možností občerstvení (teplé a studené nápoje za Kč). Jako zavazadla použijte kufr, tašku nebo i měkký batoh, krosna s konstrukcí nebude z prostorových důvodů naložena.

Ubytování: 7x/ v 1. černovém termínu 9x bungalovy v zátoce Valinco u Propriana 250 m od pláže, kaskádovité zahrady s množstvím zeleně. Dvě navzájem oddělené místnosti se dvěma nebo (typ B) třemi lůžky (palanda), oddělená kuchyňka, terasa, společná koupelna. Areál je vybaven dětským a velkým bazénem. Za ubytování se nyní vybírá vratná kauce ve výši 30 EUR na osobu.

Ubytování

Stravování: vlastní

Orientační ceny vstupného: Bonifacio – plavba lodí – 14 €, hradby – 2,5 €, schody krále Aragonského – 2,5 €, kostel sv. Dominika – 2,5 €. Filtosa – 5 €. Bastia – muzeum – 5 €. Corte – muzeum – 5,3 €. Porto – Janovská věž – 2,5 €, Věž + akvárium – 6,5 €, jenom akvárium – 5,5 €. Ajaccio – Napoleonův dům – 7 €, Muzeum Napoleona – 2,5 €, Císařská kaple – 2 €. Doporučujeme minimální kapesné na vstupné 80 € + fakult. výlet lodí 120 €. Průkazy na slevu (ISIC, IYTC, ITIC, novinářské legitimace) vezměte s sebou. Na většině míst lze uplatnit slevu pro skupinu.

Výlety:
V 1. termínu 4.6.-15.6. je zájezd delší o dva dny programu:
– pro zájemce Polischella, lehká túra s koupáním v nejkrásnějších kaskádách Korsiky
– pro zájemce nádherná bílá pláž Roccapina se skalními útvary Lví kameny s možností procházky na vedlejší pláž D‘Erbaju s malými dunami.

Polischella

Poznámky:
Vybavení: doporučujeme pohodlné oblečení a příruční kabelu s hygienickou taškou do autobusu. Na prohlídky měst je vhodná pohodlná obuv, nezapomeňte vybavení na pláž.

Více informací v katalogu CK Geops, na stránkách http://www.geops.cz/ nebo v kanceláři odborů ZO OS KOVO Brandýs.