Bojujme společně za lepší budoucnost

Krizová léta ekonomiky jsou ta tam. Nastala doba všeobecného růstu takřka ve všech odvětvích. Snad každá firma hledá nové zaměstnance, celorepubliková nezaměstnanost klesla na magických 5%. V tomto ukazateli jsme jako Češi nejlepší v EU. Mnozí odborníci tvrdí, že nějak hlouběji pod pět procent nezaměstnanosti se již reálně nedá klesnout. Podniky lákají nové zaměstnance, jak jen mohou, nabízejí benefity, nabízejí dovolenou navíc, poukázky, slevy….. Mimo těchto výhod budou, ale zaměstnavatelé muset přistoupit na ten pro ně nejméně oblíbený krok. A to je navyšování mezd.

Nyní nastává čas lámání chleba a nastává čas na to, že se jako zaměstnanci musíme jednotně ozvat. Začátkem podzimu odstartuje ČMKOS kampaň #KONEC LEVNÉ PRÁCE II. Pro nás to bude znamenat pomyslnou startovní čáru v cestě za vyššími platy. Proto vás zaměstnance vyzýváme, abyste se aktivně zapojili. Pokud se budeme podílet všichni na stejném zájmu, bude to pro nás znamenat jediné – VYŠŠÍ PLATY! Připravme se společně na kolektivní vyjednávání, podpořme aktivně akce odborové organizace. Do budoucna nás bude čekat řada meetingů a setkání se zaměstnanci, kde vám budou prezentovány a diskutovány naše požadavky na zvýšení mezd. Pojďme společně za svým cílem, za lepší prací, za vyššími platy, za zvýšenou bezpečností zaměstnanců.